Virtuele maagband & afvallen

Afslanken met maagband.therapie

De virtuele maagband is een bewezen programma dat werkt met behulp van hypnose. De resultaten worden zeer positief ervaren en zijn zonder alle gevaren van een echte operatie. Het programma pakt zowel de symptomen aan als de onderliggende oorzaken.


Voor wie is een virtuele maagband geschikt?

Voor iedereen die:

  • meer dan 10 kilo overgewicht heeft, én
  • gemotiveerd is om op een gezonde manier af te vallen, of
  • te grote porties eet, of
  • de hele dag door trek heeft, of
  • een emotie-eter is (bij verdriet, boosheid, moeheid, enz., of
  • zich zorgen maakt over gezondheid, of
  • een échte maagband overweegt.
Na behandeling voor overgeefangst bij Linda op wereldreis
  • Wat wordt er aangepakt met de virtuele maagbandtherapie?

    Tijdens de sessies werken we o.a. aan:

    • het maken van gezondere en bewuste keuzes
    • het maken van gezondere en bewuste keuzes;patronen;
    • het herkaderen van belemmerende overtuigingen en gedachten;
    • anders omgaat met je lichaam, je emoties, voeding en drank;
    • controle krijgen over de grootte van je porties.

    Zie ook mijn Youtube voor twee interviews over de maagband met een cliënt.


    https://youtu.be/tGQf601fcV4?si=PPNHyhN8DC4RNS8c


    https://youtu.be/SO2IiCMedyo?si=uixry6krXW5ZYDPD


  • Werkwijze virtuele maagband?

    De virtuele maagband is een metafoor die ervoor zorgt dat gewicht verliezen makkelijker wordt. Het is een ondersteuning, waarbij een aantal regels gevolgd dienen te worden. 


    Het doel van het traject is om (naast het verliezen van gewicht)  1. te leren te luisteren naar de signalen van je lichaam, en 2. om te gaan met alle saboteurs die je van je doel af proberen te houden.  


    De eerste sessie bestaat uit een  intakegesprek, waarin we uitgebreid nader kennis maken, het traject en de regels doornemen. Na afloop krijg je een opdracht mee om uit te werken en een audio-opname om te luisteren.


    In de tweede sessie wordt de virtuele maagband geplaatst en voegen we, indien gewenst, een aversie toe.


    In de volgende sessies wordt steeds afgestemd: wat gaat er goed, en waaraan dient nog aandacht te worden besteed.

    Op basis daarvan passen we de juiste technieken toe. 


    Als je wilt leren we je in een van de sessie zelfhypnose. 


  • Nadelen virtuele maagband

    Chirugische ingrepen brengen altijd een risico met zich mee.  Als je zoekt op google naar nadelen maagverkleining en risico's kom je o.a. deze nadelen tegen:

    • Lekkage. Op de plek van hechtingen en nietjes kan een gaatje ontstaan.
    • Nabloedingen. Op de plek van de operatie kan iets gaan bloeden.
    • Ontstekingen, zoals een ontsteking van de operatiewond, longontsteking of blaasontsteking.
    • Trombose.
    • Overlijden.

    Wellicht toch reden genoeg om te kiezen voor een veiligere manier. De virtuele maangband. Naast alle voordelen van de virtuele maagband zijn er ook nadelen. Ik noem er een aantal:

    1. Alles is te wijd. Als je zelf steeds slanker wordt, dan is dat natuurlijk heel fijn. Het probleem is wel dat je kleren niet mee krimpen. Dus alles is te wijd en alles zakt af. Soms kun je het probleem tijdelijk oplossen door je kleren in de droger te doen of heter te wassen. Of je pakt naald en draad en neemt je kleding in. Als je niet zo handig bent, zit er niets ander op. Je besteed het uit óf je gaat shoppen… en geld uitgeven. Bah… wat vervelend!
    2. Geld over? Na een snelle ronde door de supermarkt, sta je bij de kassa. Je kijkt op je scanner en ziet het bedrag. Wat? Hoeveel? Dat kan toch niet? Je vraagt je af wat je vergeten bent. Briefje. Nee, heb ik. Ja, dat ook. Tja. Dan zal het wel kloppen. Weer zo’n laag bedrag. Je houdt iedere maand geld over. Balen zeg! 😉          
    3. Je spiegelbeeld. Wellicht vermeed je in het verleden de spiegel. Nu besteed je veel meer tijd voor de spiegel omdat je ziet dat je slanker begint te worden en ook omdat je het beeld al voor je ziet hoe je er over een poosje uit zult zien. Wat zie je er al fantastisch uit. Je wordt slanker. Wat een magische spiegel…
    4. Super relaxt door dagelijkse hypnose. Iemand pikt net voor je neus een parkeerplaats in, terwijl jij al even stond te wachten met je knipperlicht aan. Je haalt je schouders op en denkt: ach ja, dan parkeer ik toch iets verder weg. Je voelt je relaxt.
    5. Sportieveling. Vond je sporten vroeger nooit leuk en had je dus voldoende tijd voor bankhangen met een boek of een mooie film. Heel jammer. Als je eenmaal de hypnotische maagband hebt, ga je elke dag minimaal 30 minuten bewegen. Dus lekker het bos in, naar de sportschool of op de fiets, of lekker uit je dak gaan met dansen en springen. En zo merk je dat je conditie beter wordt en je je beter voelt, fitter, energieker. Simpel gezegd: je geniet ervan om te bewegen en bezig te zijn met sport. En je realiseert je: getver, ik ben een sportieveling. Dat boek zal even moeten wachten…
    6. Say what? And last but not least. Deze doet echt de deur dicht hoor. Ga eerst maar even stevig zitten. Je komt een bekende tegen en je ziet ze al naar je kijken. En dan zegt ze doodleuk: “Wauw, wat zie jij er goed uit!” Bah! Om zoiets te horen, dat vindt toch niemand leuk.



  • Wat kost een virtuele maagband?

    Basistraject maagbandtherapie 3 maanden:

    • traject van maximaal 3 maanden 
    • vijf sessies van 60 tot 90 minuten (inclusief intakesessie)
    • minimaal 1 audiohypnose
    • uitleg over 8 gouden regels
    • persoonlijke begeleiding, mentale coaching en tips (mogelijkheid om
    • wekelijks per whatsapp antwoord te krijgen op al je vragen
    • mogelijkheid tot vervolgtraject op maat

    € 595 incl. btw 


    Jaartraject in ontwikkeling!

    Het jaartraject is nog in ontwikkeling en wordt een combinatie van online en fysieke sessies. 


Wat maakt het programma virtuele maagband anders?

De meeste diëten bevatten een vorm van ontbering en/of ontkenning. Voor sommige diëten moet je calorieën of punten tellen, maar bij elk dieet wordt de geest geprogrammeerd om aan eten te denken. Dus denk je meestal nog vaker aan eten dan daarvoor!

En wanneer je troosteten vermijdt of anders eet dan de rest van het gezin, gebeuren er drie dingen:

  • je mind vecht er tegen;
  • je lichaam vecht er tegen, en
  • je dagelijkse omgeving vecht er tegen.


En hoe vaak heb je al tegen jezelf gezegd “Dit is de laatste die ik pak! Vanaf morgen eet ik enkel nog ……” Om het dan een paar dagen vol te houden en vervolgens weer af te glijden! De meeste eetgewoonten zijn diep in het onbewuste geworteld, waardoor het eindresultaat vaak hetzelfde blijft. Jezelf bewust iets ontzeggen vergroot vaak je zin in dat specifieke ding.


Gelukkig is er goed nieuws! Een beetje minder eten dan we nodig hebben – maar wel alles eten waar we zin in hebben – kan werkelijk tot blijvend gewichtsverlies leiden. Je favoriete eten volledig verbannen is een slecht idee, maar verminderen is realiseerbaar en goed vol te houden. Iedereen weet dat minder eten en meer sporten zal leiden tot een betere lichaamsbouw, je fitter zal maken en je algemene gezondheid zal verhogen.


Dit programma gebruikt een virtuele maagband en andere technieken om je saboterende gedachten te beheersen, maar is GEEN dieet. Het laat je toe om nieuwe gewoontes aan te maken die je kan volhouden. Je eet bewust, en bent in staat om te luisteren naar wat je maag jou vertelt.

Het resultaat is een veilig en geleidelijk gewichtsverlies – zonder dieet.


Hulp

Lever je al heel je leven een gevecht met overgewicht en heb je al heel wat diëten, poedertjes, repen, en andere methodes geprobeerd, dan is een of meer van onderstaande tips misschien wel iets voor je. Ben je altijd slank(er) geweest, maar heb je inmiddels een bepaalde leeftijd bereikt, waarop het er allemaal niet meer zo gemakkelijk afgaat, dan adviseer ik je ook om door te lezen en je voordeel te doen met de tips.


Tips om af te vallen.
  1. Ruik aan een appel, banaan of aan munt. Misschien vind je het een beetje vreemd, maar het werkt echt. Tenminste, dat zegt dr. Alan R. Hirsch van de Smell & Taste Treatment and Research Foundation in Chicago. Hij testte met 3.000 vrijwilligers en constateerde dat hoe vaker mensen snuffelden, hoe minder honger ze hadden en hoe meer gewicht ze verloren – gemiddeld 15 kilo. De theorie hierachter is dat je door te ruiken aan het eten, je hersens laat geloven dat je het werkelijk eet.
  2. Bouw je maaltijden af gedurende de dag. Uit een recentelijke studie, waaraan twee testgroepen deelnamen, bleek dat het tijdstip van de calorie-inname van invloed was. Er was een groep vrouwen met overgewicht, die tijdens het ontbijt 700 calorieën, tijdens lunch 500 en tijdens diner 200 calorieën aten. En er was een groep die hetzelfde at, maar dan in omgekeerde volgorde. Na 13 maanden, waren de grote ontbijters, 9 kilo kwijt en de grote diner-eters maar 4,5 kilo.
  3. Hang een spiegel op tegenover je aan de eettafel. Studie liet zien dat als je eet terwijl je je kunt zien in de spiegel, je bijna één derde minder eet. Het blijkt dat naar jezelf kijken, terwijl je eet, je doelstellingen en overtuigingen reflecteert en je herinnert aan het feit dat je gewicht probeerde te verliezen.
  4. Als je snoept, snoep dan iets waar je het papiertje eerst vanaf moet halen. Een Zwitserse studie liet zien dat men 30% minder snoepte, als men het papier eerst moest verwijderen. Omdat het verwijderen van het papiertje moeite kost, kan het de trek bij snoepers verminderen. Nou ja, in ieder geval behoorlijk vertragen. Denk maar aan toffee en zuurtjes, waar je de papiertjes moeilijk vanaf krijgt.
  5. Steek een kaars met vanillegeur aan na het avondeten. Het vanillearoma vermindert de behoeft aan een dessert. Een groep van 160 vrijwilligers verloor een gemiddeld gewicht van bijna 2,5 kilo alleen door het bij zich dragen van potpourri-zakjes met vanillegeur.
  6. Leg je bestek neer na iedere hap. Neem je tijd voor je eten en leg na iedere hap je bestek neer. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je maag het signaal doorgeeft aan je hersens dat je voldoende hebt gehad. Als je (te) snel eet, dan overeet je je. Geef je hersenen de kans om het signaal op te pikken dat je genoeg hebt gegeten en luister dan.
  7. Drink water, water en nog eens water. We kunnen het niet genoeg benadrukken. Mensen vallen af simpelweg door meer water te drinken. Water zuivert, spoelt je organen, voert afvalstoffen af én zorgt voor een voller gevoel.
Share by: